Den Haag zomer 2021; zien, beleven, proeven

Ga het zien
75 jaar Wegenwacht’ in het Louwman Museum; reis door de tijd met iconische wegenwachtvoertuigen en werp een blik in de toekomst. De tentoonstelling is tot en met 5 september.

‘Uit de schaduw van het verzet – Portretten van AIVD medewerkers toen en nu’ in het Nationaal Monument Oranjehotel. Wie waren de eerste mensen achter de inlichtingendienst? Kom erachter via documenten, foto’s en bijzondere voorwerpen zoals een geheime brievenbus en spionagemateriaal.

‘World Press Photo Exhibition 2021’ in Beeld en Geluid Den Haag. Dé grote jaarlijkse internationale persfotowedstrijd, is dit jaar wederom te zien in Den Haag. Vorig jaar werd de expositie voor het eerst in Den Haag door Beeld en Geluid gehost.

‘De oorlog die bleef’ in het Nationaal Archief; over de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van archiefstukken en foto’s ontdek je hoe ondanks de vrede, de oorlog bleef.

De tijdgenoten van Escher in Escher in het Paleis;De beroemdste graficus van Nederland is zonder twijfel M.C. Escher, maar hij was niet de enige…

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten.
Bezoek het kasteel met de audiotour, ingesproken door familie van de bewoners van Duivenvoorde, maak een historische tuinrondleiding of geniet van de kasteeltuinconcerten.

Ga het beleven
Ruiken aan kunst?!
In de tentoonstelling Vervlogen – geuren in kleuren in het Mauritshuis ruik en zie je de zeventiende eeuw. Naast prachtige kunstwerken waar de kleuren vanaf spatten en de heerlijke geur je haast tegemoet komt, hangen er ook schilderijen en tekeningen waar je je neus het liefst bij dichtknijpt, letterlijk.

Op vakantie in Madurodam; met een vakantiepaspoort vol bijzondere bestemmingen, tourguides met tips, prachtige fotoplekken en unieke souvenirs ben je er even tussenuit. Je maakt zelfs een binnenlandse vlucht in een écht vliegtuig; The Flying Dutchman. Je komt ogen, maar vooral handen tekort tijdens je ontdekkingsreis door Nederland.

Wandel mee langs de beelden op het Lange Voorhout en in de tuin van Pulchri studio met een Haagse Gravin gids.

Chat met historische figuren in het Nationaal Archief en ontdek dat gelijke behandeling en gelijke rechten niet vanzelfsprekend zijn in de tentoonstelling; ‘Wie ben ik, wie was jij?

Escape room in Virtual Reality bij Amaze VR; dat lijkt past echt.
Of speel met je vrienden een wel heel realistische zombie game.

Met de voeten in het zand bij Beleving aan zee; ga de strijd met elkaar aan tijdens de Beach Games, werk samen in het spannende spel Expeditie Scheveningen of schilder je eigen Panorama.

Wilde beren spotten in Canada bij het Omniversum.
En dat niet alleen. Je kunt ook zwemmen met schildpadden of koers zetten richting de Zuidpool.

Ga het proeven
De nieuwe hotspot van Den Haag: Spui 180; In hartje centrum Den Haag vind je het heerlijke én bovenal zonnige terras, te bereiken via de zij ingang van het Mercure Hotel Den Haag Centrum.

Start met een goede lunch en boek je eigen sloep bij Greens in the Park. Bewonder Den Haag vanaf het water!

Op de vaarroute; Capriole Cafe
Binckhorst is dé nieuwe plek en goed te bereiken met de boot. Leg aan bij Capriole Café en trakteer jezelf op een welverdiende koffie, lunch of diner.

‘Bler Karaoke’ in Bleyenberg
In de kelder van Bleyenberg zijn zeven heuse privé karaokeboots geopend.
Helemaal wild van zingen, maar talent ontbreekt? Geen zorgen. De boots zijn geluidsdicht. En neem er vooral een drankje en hapje bij.

Ontdek landgoed Ockenburgh bij Villa Ockenburgh; ga de natuur in met een handige plattegrond en zoek de pareltjes.

*tekst is van Information The Hague